Bietenburger
Zo lekker deze bietenburger! Eenmaal zelf gemaakt en geproefd, wil je nooit meer anders. Dus aan de slag en ga genieten van deze heerlijke bietenburger, heel gemakkelijk om zelf te maken. En met dit recept maak je direct een voorraadje, zodat je altijd bietenburgers in huis hebt. .
Aantal
20 stuks
Kooktijd
voorbereiden:
bakken
Bijzonderheden
glutenvrij
Lekker als
Lunchgerecht en bij diner
bietenburger, te lekker!
Zo’n heerlijke combinatie van verschillende smaken en texturen. Iedere keer verrast deze bietenburger me weer. Al in 2013 was ik op zoek naar het zelf maken van alternatieven voor een groentenburger (die waren nog niet zo lekker vond ik) en voor de hamburger. Ik begon met experimenteren, proeven en bijstellen, totdat ik deze mix van ingredienten had gevonden. De biet is door zijn kleur, stevigheid en combinatie met appelstroop, balsamico azijn, appel, havermout de ideale groentenburger geworden. Zelfs fervente vleeseters gaan bij deze burger om. Dus snel aan de slag en lekker bakken!

Ingredienten
-
3 rauwe bieten (ongeveer 300 gram)150 gram gebroken havermout1 blikje witte bonen (uitgelekt)1 kleine ui of bosui50 gram feta1 knoflookteen2 grote eieren of 3 kleinehandje rozijnenhalve geraspte appel3 eetlepels appelstroop3 eetlepels balsamico azijn8 eetlepels bloem of boekweitmeel (glutenvrij)versgemalen peper en zout
in 3 stappen klaar!
STAP 1 – VOORBEREIDING
tap 2 – BEREIDING
StAP 3 – AFRONDEN
TIPS
REACTIEs
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”