22 maart 2021 
in 7 tips
3 min. leestijd

7 tips om vaker te koken met groenten

7 tips om vaker te koken met groenten

Koken met groenten van het seizoen

7 TIPS OM EENVOUDIG VAKER TE KOKEN MET GROENTEN!

En ik durf je te voorspellen dat als je gaat ontdekken wat er allemaal mogelijk is met groenten, dat je vanzelf minder vlees gaat eten.

  1. Het klinkt misschien heel simpel, maar ga altijd dan uit van de groente. Dus kies eerst een groente uit en ga daarna op zoek naar een aantal leuke inspirerende recepten, zonder vlees.
  2. Start met eenvoudige recepten, als je ingewikkeld start, dan haak je misschien af. Dus kijk bij het zoeken naar een recept goed hoe lang het duurt om het recept te maken, hoeveel ingredienten zitten er in? (Veel ingredienten is vaak wel een teken, dat het meer tijd kost, is mijn ervaring).
  3. Kook in het weekend een grote pan met een lekkere verse soep met veel groenten! Lunch er zaterdag of zondagmiddag mee en vries de rest in. Ik vries dit in kleine bakjes van 1 persoon in, zo kan je precies op maat er uit halen wat je nodig hebt. Dan heb je doordeweeks een snel gerecht met veel groenten klaar. Ik voeg er dan vaak witte bonen of kikkererwten aan toe, zo krijg je meteen de nodige eiwitten binnen. Eet er eventueel een snelle salade, een groentenburger of wat brood bij.
  4. Maak een fritatta of spaanse tortilla met groenten, op deze manier krijg je eevnoudig een aardige hoeveelheid groenten en eieren binnen. Dit is altijd heel snel klaar en je kan hier allerhande restjes groenten (paprika, prei, broccoli, boerenkool, rucola) in kwijt. Kortom ook nog no waste, zo gooi je minder groenten weg.  En hiervoor geldt ook, heb je nog wat over, de volgende dag is een stukje fritatta heerlijk als lunch
  5. Maak eens een vegetarische curry, je kan hier heel veel groenten in kwijt zoals bloemkool, wortel, zoete aardappelen, uien, paprika. Probeer wel zelf het kruidenmengsel te maken i.p.v. een kant en klaar kruidenmengsel. Als je eenmaal weet welke kruiden je nodig hebt, blijkt dit echt super eenvoudig en veel goedkoper te zijn. De indiase keuken is een vegetarische keuken bij uitstek, dus leuk om je eens in te verdiepen.
  6. Maak een maaltijdsalade van bijvoorbeeld rode bieten, rode kool, venkel, witte kool en combineer deze salade met noten, pitten, wat kaas en eet dit samen met een vegetarische hamburger. Het restjes van de salade eet je de volgende dag weer lekker als lunch.
  7. Gaar groenten in de oven, dit is een ideale manier om veel groenten op een snelle manier klaar te maken. Alles snijden, schillen en hakken, beetje olie en kruiden erover en dan de oven in schuiven. Tussendoor paar keer husselen en klaar ben je.

En niet onbelangrijk: HOUD HET EENVOUDIG!

Bedenk iets nieuws wanneer je hier tijd voor hebt, bijvoorbeeld in het weekend of op je vrije dag. Dat houdt het leuk.

En zet dan iedere keer een nieuwe stap. Ik ben benieuwd of je iets aan deze tips hebt, laat het me weten.

Heb je vragen, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Succes met het koken en genieten van groenten!

STAPELGROENE GROET

MIEKE

Over de schrijver
Duurzaam inspireren, leven, doen en genieten
Reactie plaatsen
22 maart 2021 
in 7 tips
3 min. leestijd

7 tips om vaker te koken met groenten

Koken met groenten van het seizoen

7 TIPS OM EENVOUDIG VAKER TE KOKEN MET GROENTEN!

En ik durf je te voorspellen dat als je gaat ontdekken wat er allemaal mogelijk is met groenten, dat je vanzelf minder vlees gaat eten.

  1. Het klinkt misschien heel simpel, maar ga altijd dan uit van de groente. Dus kies eerst een groente uit en ga daarna op zoek naar een aantal leuke inspirerende recepten, zonder vlees.
  2. Start met eenvoudige recepten, als je ingewikkeld start, dan haak je misschien af. Dus kijk bij het zoeken naar een recept goed hoe lang het duurt om het recept te maken, hoeveel ingredienten zitten er in? (Veel ingredienten is vaak wel een teken, dat het meer tijd kost, is mijn ervaring).
  3. Kook in het weekend een grote pan met een lekkere verse soep met veel groenten! Lunch er zaterdag of zondagmiddag mee en vries de rest in. Ik vries dit in kleine bakjes van 1 persoon in, zo kan je precies op maat er uit halen wat je nodig hebt. Dan heb je doordeweeks een snel gerecht met veel groenten klaar. Ik voeg er dan vaak witte bonen of kikkererwten aan toe, zo krijg je meteen de nodige eiwitten binnen. Eet er eventueel een snelle salade, een groentenburger of wat brood bij.
  4. Maak een fritatta of spaanse tortilla met groenten, op deze manier krijg je eevnoudig een aardige hoeveelheid groenten en eieren binnen. Dit is altijd heel snel klaar en je kan hier allerhande restjes groenten (paprika, prei, broccoli, boerenkool, rucola) in kwijt. Kortom ook nog no waste, zo gooi je minder groenten weg.  En hiervoor geldt ook, heb je nog wat over, de volgende dag is een stukje fritatta heerlijk als lunch
  5. Maak eens een vegetarische curry, je kan hier heel veel groenten in kwijt zoals bloemkool, wortel, zoete aardappelen, uien, paprika. Probeer wel zelf het kruidenmengsel te maken i.p.v. een kant en klaar kruidenmengsel. Als je eenmaal weet welke kruiden je nodig hebt, blijkt dit echt super eenvoudig en veel goedkoper te zijn. De indiase keuken is een vegetarische keuken bij uitstek, dus leuk om je eens in te verdiepen.
  6. Maak een maaltijdsalade van bijvoorbeeld rode bieten, rode kool, venkel, witte kool en combineer deze salade met noten, pitten, wat kaas en eet dit samen met een vegetarische hamburger. Het restjes van de salade eet je de volgende dag weer lekker als lunch.
  7. Gaar groenten in de oven, dit is een ideale manier om veel groenten op een snelle manier klaar te maken. Alles snijden, schillen en hakken, beetje olie en kruiden erover en dan de oven in schuiven. Tussendoor paar keer husselen en klaar ben je.

En niet onbelangrijk: HOUD HET EENVOUDIG!

Bedenk iets nieuws wanneer je hier tijd voor hebt, bijvoorbeeld in het weekend of op je vrije dag. Dat houdt het leuk.

En zet dan iedere keer een nieuwe stap. Ik ben benieuwd of je iets aan deze tips hebt, laat het me weten.

Heb je vragen, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Succes met het koken en genieten van groenten!

STAPELGROENE GROET

MIEKE

Over de schrijver
Duurzaam inspireren, leven, doen en genieten
Reactie plaatsen